Maria treben onicomicoza tratament

Maria treben sanatate din farmacia domnului. Pages. Maria treben sanatate din farmacia domnului. Geo Mcdowell. Download PDF. Download Full PDF Package. This paper. A short summary of this paper. 35 Full PDFs related to this paper. READ PAPER. Maria treben sanatate din farmacia domnului. Download. Maria treben sanatate din farmacia domnului.

Geo Mcdowell. 7 plante care ajută la vindecarea ulcerațiilor pielii – Maria Treben luni, 12 octombrie // Adaugă comentariu Gălbenelele, coada-calului și drăgaica sunt doar câteva din plantele care pot ajuta la vindecarea ulcerațiilor pielii. Dupa multi ani de tratamente medicamentoase, solutii, creme care nu m au ajutat sa scap definitiv de onicomicoza, am incercat recomandarea dvs cu otetul de mere. Si pot sa spun ca functioneza. eu aplic pe unghie o bucata de discheta demachianta pe care pun otet de mere si leg degetul cu o cu o punga de plastic. si stau astfel toata ziua. nu fac asta in fiecare zi. Onicomicoza este o infectie micotica, care apare atunci cand fungii invadeaza unghiile de la maini sau de la picioare, precum si patul unghial. De regula, unghiile de la picioare sunt mai afectate, intrucat acestea cresc mai incet decat cele de la maini, favorizand astfel dezvoltarea micozei.

Exista mai multe feluri de infectii fungice ale unghiilor, dintre care cel mai frecvent tip (peste 90% dintre cazuri) este cel cu Dermatophytes (onicomicoza subunghiala distala). Onicomicoza.

Maria treben onicomicoza tratament

Maria treben onicomicoza tratament
Performanţe foarte bune în afecţiunile inimii realizează vinul de ciuboţica-cucului, pe care ni-l putem prepara singuri primăvara. De fiecare dată, ceaiul trebuie încălzit la bain-marie. Sarcoma with metastatic spread considered hopeless A 19 year old girl had surgery for a sarcoma on her thigh which subsequently metastasised to her lung. Se lasă totul să fiarbă la foc mic, cu amestecare continuă, până când se formează un lichid vâscos, care se traatament fierbinte în Maria treben onicomicoza tratament şi Maria treben onicomicoza tratament păstrează la frigider. Astfel, lichidul se evaporă fără a fierbe. Apa băii trebuie să acopere rinichii.

Oare nu ar fi bine ca persoanele care știu că au asemenea probleme să evite ștrandurile, băile publice etc. Bună seara.
Nerabdator sa citesti Succesele mele de tratament – Maria Treben? Cumpara cartea de la eMAG beneficiezi de plata in rate, deschidere colet, easybox, retur gratuit 30 de zile -Instant Money Back. Sanatate Din Farmacia Domnului – Maria Treben – ciuperca.realitateasatelor.ro Gaming, Carti & Birotica. Librarie online. Stiinte. Medicina si farmacie. Medicina si farmacie HUNGALIBRI. Sanatate din farmacia Domnului. Autor: Maria Treben. Nr. pagini: / An aparitie: / Editura: Hungalibri. Autoarea, Maria Treben, incearca, prin bogatele sale cunostinte, precum si printr-o remarcabila experienta practica, sa se puna in slujba acelora care cred cu sinceritate in puterea uneori aproape inexplicabila a naturii.

Terapia cu Bitter suedez. Bitterul suedez, cunoscut şi sub denumirile de „picături suedeze”, „ierburi suedeze” sau „tinctură suedeză”, este un mijloc curativ preluat din Vechiul manuscris găsit de medi­cul suedez Klaus Samst şi prezentat de Maria Treben în car­tea Sănătate din farmacia Domnului. În Vechiul manuscris este descrisă puterea.

Maria Treben herbs helped heal cancer, radiation damage and burns

Leacuri Maria Treben | LaTAIFAS
Se încălzeşte bine într-o tigaie uscată şi se aplică local. În această untură fierbinte se introduc filimicile tăiate, se lasă să sfârâie bine, se amestecă şi se iau de pe foc. Scriptură, Sirah 38, volumul 4: Domnul lasă doctoria să crească din Pământ şi-un înţelept n-o Maria treben onicomicoza tratament Obligeană înlătură inapetenţa, se recomandă în cazul funcţionării proaste a rinichiului şi este un mijloc bun de curăţire pentru organism. Acuma, ştiind ce aşteptăm, că ne-am înarmat cu răbdare Maria treben onicomicoza tratament un an, iată ce soluţii terapeutice există.

Do make sure to read them since they contain much essential information one should be aware of before embarking on any herbal treatment according to Maria Treben, including exact instructions on how to prepare the teas, tinctures, and poultices, which specific herbs to choose, how, where and when to gather them etc. While her case was considered hopeless, she started drinking specific herbal teas as recommended by Maria Treben and taking Swedish Bitters in Maria treben onicomicoza tratament tea. Sucul tulpinilor proaspete îndepărtează verucile negii şi scabia râia ; dacă infuzia se fierbe şi locurile atinse sunt îmbăiate în ea, atunci se vindecă eczemele şi inflamaţiile ganglionilor. Rămăşiţele i le-am aplicat imediat pe gambe resturile pot fi refolosite de ori. F bine că ai scăpat.

Faceti des crize biliare? Va supara colita, gastrita, arsurile sau colicile? Urmati tratamentele recomandate de Maria Treben si va veti vindeca!

Sorteaza dupa: Noutati Popularitate Alfabetic. Pagini: 1 2. Pret: 42,75 lei. Retete noi si leacuri inedite folosite de Maria Treben Autor: Maria Treben Nr. Pret: 28,31 lei. Pret: 33,25 lei. Boli de piele Autor: Maria Treben Nr. Florile, în nuanţe de la alb murdar până la roz pal, au forma unor coşuleţe şi sunt dispuse des pe porţiunea superioară a tulpinii.
Rădăcinile, care au acţiune antitermică şi au fost foarte căutate în timpul epidemiilor de ciumă, se culeg încă înainte de perioada de înflorire.

Ceaiul sudorific se administrează în caz de febră, insuficienţă respiratorie, artrită gută şi epilepsie. Se beau zilnic, încetul cu încetul, ceşti. Frun- zele mari şi proaspete se aplică sub formă de comprese, nu doar la entorse, luxaţii şi picioare rănite de prea mult umblat, ci şi în orice fel de arsură, în leziuni ulceroase canceroase şi în plăgi usturătoare. Comprese: Frunzele proaspete sunt spălate, zdrobite şi aplicate sub formă de compresă.
Această operaţie se repetă zilnic de mâi multe ori. Dacă este găsit vreodată departe de orice aşezare omenească, este sigur că acolo au fost odată o curte, o fermă sau o casă.

Caşul-popii cu frunze mari Malva grandifolia — M. Aceste plante, ca şi alte varietăţi de Malva, sunt răspândite prin grădinile de flori şi zarzavat. Ele conţin în frunze, flori şi tulpini substanţe mucilaginoase şi tanante.
Caşul-popii cu frunzele mici este o plantă târâtoare, puţin lemnoasă la baza rizomului. Ea are frunze cu lujer lung, zimţate rotund şi flori mici, de la violet la roz pal. Celelalte denumiri populare de circulaţie mai restrânsă sunt enumerate tot în ordine alfabetică, în cadrul subcapitolului rezervat fiecărei plante în parte n. Florile, frunzele şi tulpinile se culeg din iunie până în septembrie, întrucât la uscat se pierd din sub- stanţele mucilaginoase, planta ar trebui utilizată cât se poate de proaspătă. Dar şi planta uscată mai are suficiente puteri tămăduitoare.

Nalba se dovedeşte benefică mai ales sub formă de ceai în inflamaţiile mucoaselor din in- teriorul organismului, în gastrite, în inflamaţiile mucoaselor vezicale ale vezicii urinare , gastro-intestinale şi ale cavităţii bucale, ca şi în ulcerele gastrice stomacale şi intestinale.
În acest scop se poate prepara o supă din frunze amestecate cu orz. Întâi se lasă orzul să fiarbă, iar când s-a răcit, se adaugă frunzele de nalbă. Nalba este indicată şi în caz de secreţie pulmonară abundentă, bronşită, tuse şi răguşeală puternică deci în laringită , amigdalită şi gură uscată. Ca să nu se dis- trugă substanţele mucilaginoase, planta se lasă peste noapte în apă rece, pentru a se forma aşa-numitul extract rece. Raţia pentru o zi este de ceşti călduţe, băute în înghiţituri mici.

Chiar şi în cazul unui emfizem pulmonar rebel, considerat adesea in- curabil, care provoacă grele insuficienţe respiratorii, nalba are un efect lecuitor. Se beau minimum 3 ceşti pe zi, după cum am menţionat mai sus, iar frunzele şi florile, zdrobite, strecurate şi bine încălzite, se pun peste noapte sub formă de comprese în zona bronhiilor şi pe piept.
Excelente se dovedesc băile de ochi şi compresele la ochi făcute cu ceai de nalbă călduţ, pentru cazurile rare când apare o secare a secreţiei lacrimale, care creează bolnavului o oarecare indispoziţie şi senzaţia de neajutorare. Spălaturile cu nalbă călduţă sunt benefice în alergiile tenului, care provoacă mâncării şi usturimi faciale. Naiba este folosită, extern, pentru răni, abcese, picioare sau mâini umflate provenite de pe urma unor fracturi sau a unor flebite.
Aceste băi au dat în practica mea rezultatele cele mai bune.

Ele sunt foarte indicate tocmai după o fractură la picior, când acesta este tot mereu suprasolicitat şi se umflă. În vecinătatea noastră locuia o femeie care-şi rupsese cu nişte ani în urmă glezna. Avea permanent probleme cu piciorul şi într-o zi a trebuit să se interneze iarăşi în spital. Am întâlnit-o după ce a fost externată, şchiopătând tare, iar piciorul era umflat până peste genunchi. Deşi mergea cu baston, înainta într-un ritm de melc. Am luat împreună nalbe proaspete. A doua zi şi-a început băile.

Nu exagerez când povestesc că după o săptămână n-a mai avut nevoie de baston şi piciorul arăta din nou normal. La fel a fost şi cu o altă femeie care-şi fracturase încheietura mâinii drepte şi aceasta o jena tot mereu.
Ce gospodină şi mamă îşi poate menaja mâna dreaptă? În fiecare noapte, mâna îi zvâcnea şi mult timp i s-a umflat zilnic, întâlnind-o, am sfătuit-o să facă băi de nalbă. Şi acest caz s-a ameliorat grabnic. Un picior umflat cu ulcer varicos nu trebuie neglijat, nici chiar la bătrâneţe. Şi aici ajută băile de nalbă combinată cu frunze proaspete de pătlagină. Acestea din urmă se spală bine şi se aplică umede pe rana deschisă. Rana se închide peste noapte şi nu se mai deschide, chiar dacă era veche de ani sau şi mai mult. Dacă vă chinuiţi cumva cu o astfel de rană deschisă, urmaţi-mi sfatul în legătură cu frunzele proaspete de pătlagină.

Veţi fi surprinşi cât de repede se va închide leziunea. Şedeam într-o zi în Linz, singură la o masă a cazinoului teatrului, pentru a mânca de prânz. O doamnă s-a aşezat la masa mea şi, intrând în vorbă, am aflat că-şi face griji în legătură cu soţul ei care trebuie să se in- terneze periodic în spital, iar de curând şi-a pierdut şi vocea. Medicii tot evitau să răspundă la întrebările ei şi îi era teamă să nu fie vorba despre un cancer laringian. Doar există minunata nalbă care ajută în laringite. Se face cu ea gargară de mai multe ori pe zi, iar resturile plantelor din care s-a preparat ceaiul — amestecate cu făină de orz — se aplică peste noapte sub formă de comprese calde cu terci.
La masă ne-am împrietenit şi am făcut schimb de adrese. Soţul meu este mai bine. Am făcut exact aşa cum aţi spus.

Fiica noastră este medic la Viena. I-am comunicat intenţia mea de a-l scoate pe tatăl ei din spital, ca să încerc să-l tratez cu plante medicinale. Apoi am vorbit cu doctorul nostru care a zis şi el că n-are în principiu nimic împotriva plantelor medicinale. Deci mi-am luat soţul acasă; el făcea gargară, iar eu îi puneam compresele calde la gât. De câteva zile şi-a recăpătat chiar şi glasul. Aş vrea doar să vă mai comunic ce a zis medicul primar care-l consultă pe bărbatul meu, când i-am povestit totul: «Femeia aceasta merită o medalie de aur! Dimineaţa, maceratul se încălzeşte uşor şi se ţine într-un termos clătit în prealabil cu apă fierbinte.

Se beau 4 ceşti pe parcursul zilei, încetul cu încetul, iar cu restul se face gargară. În cazul unei uscăciuni a gurii, gâtlejului şi nasului, care stârneşte deseori o puternică nervozitate a bolnavului, se face tot gar- gară şi se clăteşte gura de mai multe ori pe zi cu ceai de nalbă. Şi contra uscăciunii ochilor se folosesc cu succes băi şi comprese cu acelaşi ceai. Nalba, care creşte mai ales pe lângă gospodăriile ţărăneşti, este alungată tot mai mult în zilele noastre din aceste locuri. În strădania de a îndepărta umezeala şi murdăria şi de a da casei un aspect plăcut şi în exterior, se toarnă deseori o fâşie de beton în jurul casei sau un pavaj pentru scurgerea apei de ploaie.
Atunci i se ia însă nalbei locul ei moştenit de generaţii. Aşa dispare tot mai mult acest mare ajutor al omenirii, pentru care n-avem cuvinte destule să-i mulţumim Domnului!

Băi de picioare şi mâini: 2 mâini pline de nalbă se lasă peste noapte în apă re- ce, într-un recipient de 5 litri. A doua zi se încălzeşte totul atât cât suportă mâinile şi picioarele. Apa, reîncălzită, poate fi folosită încă de 2 ori. CIMBRUL Thymus serpyllum Numit şi buruiană-de-balsam, cimbrişor, cimbru-de- câmp, cimbru-sălbatic, iarba-cucului, lămâiţă, sărpun, tămâiţă, timian, cimbrul creşte pe păşuni însorite, pe povârnişuri şi pe liziere înguste şi preferă muşuroiul mic de furnici de pe câmpii.
Are nevoie de multă căldură şi mult soare; de aceea îi plac suprafeţele pietroase şi păşunile alpine unde căldura pământului radiază în mod special. În arşiţa soarelui amiezii, din perniţele florilor violete se revarsă urî parfum foarte aromat care atrage insecte şi al- bine.

Dintotdeauna m-au ademenit aceste flori minunate cu mireasma lor cu totul aparte; simpatia şi dragostea mea le aparţine încă din copilărie. Cimbrul a venit la noi în secolul al Xl-lea din ţările mediteraneene, iar speciile cultivate şi iarăşi sălbăticite se găsesc în grădinile noastre mai cu seamă ca cimbru-de-grădină Thymus vulgaris , numit şi cimbru, cimbrişor, cimbru-mirositor, iarba-cucului, lămâiţă.
Acesta, spre deosebire de cimbrul-de-câmp, ajunge pană la o înălţime de 50 centimetri. Ambele au acelaşi efect curativ. Cimbrul era renumit încă din antichitate. El stimulează fluxul diuretic şi ciclul lunar, accelerează avorturile, iar la o naştere normală grăbeşte ieşirea pruncului din trupul mamei.

Băutura preparată din el curăţă părţile interne ale organismului. Cine bea dimineaţa în loc de cafea o ceaşcă cu ceai de cimbru va resimţi curând efectul său binefăcător: o prospeţime a spiritului, o senzaţie plăcută în stomac, lipsa tusei de dimineaţă şi o stare generală bună.
Cimbrul, muşeţelul şi coada-şoricelului culese în soare şi aplicate ca pernă uscată de plante, la care se bea simultan un ceai făcut din aceste plante, ajută în alinarea durerilor nevralgice faciale. Dacă acestea sunt însoţite de crispări ale feţei, se foloseşte suplimentar o pernă uscată de pedicuţă.

Un ţăran în vârstă de 79 de ani suferea de 27 de ani de o gravă nevralgie facială Fusese operat deja de câteva ori la faţă.
Îşi atrăsese boala când venise într-o zi acasă ud leoarcă de la câmp şi, fiind che- mat în calitatea sa de primar la o şedinţă urgentă, nu avusese timp să-şi schimbe hainele, plecând cu ele ude pe el. În ultimele luni ale bolii, gura i se retrăsese cu dureri mari aproape până la ureche. Compresele cu ierburi suedeze i-au adus la început o uşoară ameliorare.
Abia când plantele enumerate mai sus şi culese în soare i s-au apli- cat ca pernă, s-a văzut fulgerător o schimbare în bine. A mai băut din acest fel de ceai şi după ce i-a trecut nevralgia facială. Când copilul meu avea vreo 4 ani, nu se putea reface după un tifos. Doi ani am tot încercat fără rezultat diferite metode. După o singură baie de cimbru, cu durata de 20 minute, la care fusesem sfătuită, a ieşit un alt copil din cadă.

Ca şi cum s-ar fi apăsat un buton, a căzut de pe el tot ce era bolnav asemenea unui palton şi din acea zi a început să înflorească în mod vizibil. Florile pot fi puse într-o sticlă umplută până la gât şi lăsate 10 zile la macerat în ulei sau se poate face un sirop. Uleiul de cimbru se foloseşte con- tra paraliziei, în apoplexie, scleroză în plăci multiplă , atrofie musculară, reuma- tism şi entorse. În cazul crampelor abdominale, stomacale şi menstruale, ca şi în spasmele or- ganelor pelviene genitale , este indicat cimbrul atât în uz intern cât şi în uz extern. Se beau 2 ceşti pe zi. Florile culese în soarele amiezii şi uscate se aplică extern sub formă de perne de plante în cazul crampelor, înainte de culcare, această pernă se încălzeşte într-o tigaie şi se pune pe stomac sau bazin.
Se recomandă pernele de plante şi în umflături, contuzii şi reumatism vechi.

Asociat în părţi egale cu pătlagina-îngustă, cimbrul şi-a dovedit eficacitatea în combaterea afecţiunilor căilor respiratorii, a secreţiilor abundente ale bronhiilor şi a astmului bronşic, ba chiar a tusei convulsive, într-o ceaşcă cu apă fierbinte se in- troduc o felie de lămâie şi 1 linguriţă de amestec cimbru-pătlagină. Ceaiul trebuie băut foarte fierbinte şi în înghiţituri mici. Se prepară proaspăt de ori pe zi; dacă ameninţă pericolul unei pneumonii, acest ceai luat din oră-n oră în înghiţituri mici nu-şi va rata efectul. Din fericire, mai există încă multe mame care n-au uitat cimbrul. De foarte multe ori nu se ţine însă seama de faptul că dacă se dă copiilor băutură direct de la frigider se poate ajunge la o bronşită cronică, iar aceasta duce în anii următori la emfizem cu grea insuficienţă respiratorie.

De cât chin ar putea fi cruţate unele familii dacă un copil bolnav ar fi tratat la timp cu cimbru, fie sub formă de ceai, fie de băi. Mulţi copii agitaţi sau nervoşi au căpătat un somn sănătos printr-o baie de cimbru. Dar şi oamenii suferind de surescitare ner- voasă şi depresiuni se însănătoşesc la scurt timp după ce fac asemenea băi. N-ar trebui trecut cu vederea faptul că această plantă medicinală este un remediu indicat contra patimei beţiei. Se toarnă 1 litru de apă clocotită peste 1 pumn plin de cimbru, se acoperă şi se lasă 2 minute în repaos. Ceaiul se pune într-un termos şi se dă alcoolicului la fiecare sfert de ceas câte 1 lingură plină.

Urmează greţuri, vărsături, purgaţie şi urinări puternice, valuri de sudoare, o mare poftă de mâncare şi senzaţie de sete.
În caz de recidive, care la început sunt inevitabile, iar mai târziu tot mai rare, cura se repetă. Şi în crizele de epilepsie se recomandă cimbrul. Ceaiul, 2 ceşti pe zi, nu se bea în criză, ci pe tot parcursul anului sub formă de cură de săptămâni, cu întreruperi de câte 10 zile. Minunat şi foarte prielnic este siropul de cimbru. În răceli, el se administrează înaintea meselor. Pernă de plante: Se umple o pernă cu plante şi se însăilează. Sirop de cimbru: Florile şi tulpinile culese în soare se umezesc cu mâinile ude la introducerea într-un borcan.
Se pun în straturi cu zahăr nerafinat şi se apasă pentru a se îndesa în borcan. Se lasă totul cca.

La filtrare, florile şi tulpinile îmbibate cu zahăr trebuie spălate doar cu puţină apă, care se toarnă apoi la sirop. Se pune siropul la foc mic să se evapore fără a-l lăsa să fiarbă. Siropul n-are voie să devină nici prea subţire, nici prea gros, deci este lăsat să se răcească o dată sau de două ori, pentru a se face o probă.
Această varietate se mai numeşte şi aglică, anghelină, calce, cinci-foi, cizma-cucului, talpa-gâştei, ţâţa-caprei, ţâţa-oii, urechiţa-ursului. Ea creşte cu precădere pe câmpiile din zonele deluroase şi prealpine. Foarte răspândita Primula eliator, cunoscută tot sub numele de ciuboţica-cucului, dar şi de aglici, agrişei sau ţâţa-vacii, creşte pe mai toate câmpiile, la margini de păduri şi sub tufişuri şi poartă pe tulpina înaltă o um- brelă florală de un galben deschis, cu un parfum slab.

Forţa ei curativă este egală în valoare cu cea a Primulei officinalis, putând fi folosită exact în acelaşi fel.
O altă subspecie, Primula auricula, cunoscută sub denumirile de urechea-ursului, ciuboţica-cucului, ciuboţica-ursului, urechea-şoarecelui, urechiuşe, este o plantă alpină, care se află sub stricta ocrotire a legii, neavând deci voie să fie culeasă. Aflându-mă într-o societate, vecinul meu de masă mi-a povestit că este la Gallspach la cură. Aceasta fusese ultima sa speranţă, întrucât cura se apropia de sfârşit probabil fără nici un rezultat, nu ştia ce să mai facă. În ciuda somniferelor foarte puternice, nu putea dormi. Neurologii din Linz şi Viena nu l-au putut elibera de acest calvar: Când se întinde seara în pat, mort de oboseală, îl cuprinde o durere de parcă i-ar stinge cineva o ţigară aprinsă pe partea anterioară a labei piciorului.

Din această cauză este fizic şi sufleteşte la pământ şi în pragul disperării.
Dar va avea el oare efect imediat din pricina administrării îndelungate a unor somnifere dintre cele mai puternice? Am făcut cunoştinţă pe 7 decembrie În acelaşi timp îi dispăruse şi durerea din laba piciorului. Ceaiul îl ajutase să-şi regăsească sănătatea în cel mai scurt timp, înlăturând şi toate tulburările nervoase. Ceaiul se 15 grame de con de hamei bea foarte cald, în înghiţituri mici, 5 grame de rădăcini de odolean înainte de culcare. Se poate îndulci cu puţină miere după gust. Ceaiul ar trebui preferat oricărui somnifer chimic. Acestea din urmă distrug sistemul nervos, în timp ce ceaiul înlătură toate tulburările nervoase. Mama mea culegea în fiecare primăvară ciuboţica-cucului pentru că ştia ce influ- enţă liniştitoare are asupra inimii şi a nervilor.
Se adună întreaga umbelă florală su- perioară.

Preotul Kneipp a fost un mare adept al acestei flori. Există o fotografie de-a lui în care poate fi văzut cu ciuboţica-cucului în mână. Prin efectul ei depurativ, ciuboţica-cucului elimină toate substanţele toxice care duc la artrită gută şi boli reumatice. Durerile puternice se vor atenua şi cu timpul vor dispărea complet. O fiertură de rădăcini, amestecată cu miere, dă un ceai pentru rinichi care ajută la eliminarea calculului vezical pietrei la vezică. Se beau în timpul zilei 2 ceşti, 15 grame de rădăcini de păpădie înghiţitură cu înghiţitură; ceaiul se îndulceşte eventual cu puţină miere. Prin mlădiţe de soc se înţeleg mugurii tineri, care tocmai răsar primăvara!

Performanţe foarte bune în afecţiunile inimii realizează vinul de ciuboţica-cucului, pe care ni-l putem prepara singuri primăvara.
Se umple o sticlă de 2 litri cu flori proas- pete de ciuboţica-cucului umbelele florale întregi , fără a se îndesa, iar deasupra se toarnă vin alb natural, curat. Florile trebuie să fie acoperite. Sticla se lasă, astupată uşor cu un dop de plută, să stea 14 zile în soare. În afecţiunile cardiace se ia din când în când câte 1 înghiţitură de vin, cardiacii pot să bea până la 3 linguri pline pe zi. Ceai pentru dormit: Modul de amestecare şi de utilizare se caută la fragmentul respectiv din text!
Ceai de primăvară depurativ Modul de amestecare şi utilizare se caută la fragmentul respectiv din text! Primăvara timpurie, din rizomul care creşte adânc ies mai întâi tulpinile fructului, colorate maroniu, rodi- toare şi purtătoare de spori.

Abia mai târziu apar frun- zele verzi şi înalte de până la 40 centimetri, care se aseamănă cu nişte brăduţi cu formă regulată. Coada- calului se găseşte pe câmpuri, terasamente de cale ferată şi povârnişuri. Acea varietate care creşte pe pământ argilos este cea mai tămăduitoare. Bineînţeles că se va evita planta de pe ogoarele îngrăşate chimic. Coada-calului cu rămurelele foarte fine creşte cu precădere în păduri şi liziere. Şi această varietate are putere de leac.
În medicina populară, această plantă medicinală a fost apreciată încă din timpuri îndepărtate, în special datorită forţei sale hemostatice care are proprietatea de a opri hemoragia şi a reuşitelor în cazul bolilor renale şi vezicale grave. Totuşi, ea a fost dată uitării în decursul vremurilor. Chiar preotul Kneipp, marele nostru medic naturist popular, a fost acela care a readus coada-calului la importanţa sa anterioară.

Ea spală, curăţă dizolvă, arde, îndepărtează tot ce este stricat. Adesea, planta umedă, caldă este învelită în cârpe ude şi pusă pe locul care trebuie să se vindece. Atunci toate durerile reumatice, artritice şi nevralgice ar dispărea, fiecare om ar avea un apus de viaţă sănătos.
Povesteşte că un bărbat de 86 de ani a fost eliberat datorită unei băi cu aburi de coada-calului de o durere îngrozitoare provocată de o formare de calcul şi că a mai trăit încă mulţi ani.

Bătrânii care deodată nu mai pot urina şi se zvârcolesc de durere, întrucât urina nu iese deloc sau doar picătură cu picătură, sunt eliberaţi de chin graţie acestor aburi fierbinţi de coada-calului, fără ca medicul să-i sondeze.
În cazul nisipului la rinichi, al calculului renal şi vezical pietrei la rinichi şi la vezică se fac băi de şezut fierbinţi cu coada-calului, bîndu-se în acelaşi timp ceai cald de coada-calului în înghiţituri mici şi ţinându-se urina, pentru a o goli în cele din urmă cu presiune. În acest fel, piatra se elimină de cele mai multe ori. In legătură cu aceste îndrumări am primit scrisori care nu fac decât să confirme cele de mai sus: Metoda a dus la eliminarea calculului renal, respectivii oameni se simt bine şi nu-i mai jenează nimic. În situaţii în care alte mijloace diuretice nu au avut efect, coada-calului a ajutat, ca de exemplu în retenţiile de apă în pericard, în pleură sau în tulburările renale de după scarlatină şi alte boli infecţioase grele cu dereglări în eliminarea apei.

După ce bolnavul a suferit de una din aceste boli, un tratament cu coada-calului este un mijloc excelent atât intern cât şi extern pentru a ajuta funcţionarea normală a rinichilor şi a vezicii urinare. O singură baie de şezut cu coada-calului face minuni în inflamaţiile bazinetului renal şi în pionefrită. Pentru aceasta se foloseşte — deci numai ca uz extern — coada- calului cea înaltă, care are nişte tulpini de grosimea degetului şi creşte în câmpiile mlăştinoase şi păşunile alpine şi care aduce o uşurare în cazul acestor maladii.
O bună cunoştinţă de-a mea a zăcut săptămâni şi luni întregi în spital la Innsbruck cu o gravă inflamaţie a bazinetului renal. Neîntrezărind nici un sfârşit al suferinţei, mi-a trimis de-acolo un semnal de alarmă. Am sfătuit-o să facă o baie de şezut cu coada-calului. Sunt acasă.

Baia de şezut cu coada-calului mi-a luat tot răul, dându-mi forţe noi. Pentru uz intern, deci prepararea ceaiului, se ia numai planta culeasă de pe ogoare, drumuri de ţară şi liziere. După o naştere grea se poate întâmpla ca la tinerele mame să apară tulburări de vedere, cauza constând bineînţeles în faptul că la naşterea unui copil rinichii femeii au avut de suferit şi ei. Băile de şezut cu coada-calului acţionează din exterior în sensul provocării unei irigări sangvine a rinichilor, care trage presiunea rinichilor din ochi, în aşa fel încât tulburările de vedere dispar treptat.
Marele medic german dr. După consumul infuziei de coada-calului se elimină cu uşurinţă şi din abundenţă o urină închisă la culoare. În caz de hidropiziei este un remediu rapid şi eficace.

Practica arată că în cele mai multe cazuri urina se va elimina. În cazul unor erupţii cutanate de piele însoţite de mâncării, chiar dacă sunt cu cruste sau cu puroi ajută spălaturile şi compresele cu infuzie de coada-calului. Spălaturile şi băile cu coada-calului sunt de folos şi în cazul inflamaţiilor purulente ale patului unghiilor, în cel al picioarelor cu ulcer varicos, al osteoporozei, al rănilor vechi şi care nu se vindecă, al ulceraţiilor canceroase, al stratului cornos de la călcâi, al fistulelor şi pecingine!
Se poate aplica şi planta opărită, învelită caldă în cârpe. În hemoragii nazale continue se pune o compresă cu infuzie răcită de coada- calului. Ca mijloc hemostatic, ea ajută în hemoragiile pulmonare, în metroragii hemoragii uterine neregulate , în hemoragiile stomacale şi ale hemoroizilor. Aici este nevoie, fireşte, de un ceai mai concentrat.

Coada-calului ajută, combinată cu ventrilica, în combaterea arteriosclerozei şi a amneziei prin efectul ei depurativ. Poate fi caracterizată drept mijlocul cel mai bun de prevenire a cancerului. Picioarele spălate şi uscate bine sunt fricţionate cu această tinctură.
Pentru a combate mătreaţa, părul se spală zilnic cu infuzie de coada-calului, după care se masează cu ulei de măsline de calitate. Mătreaţa va dispărea foarte curând. Coada-calului amestecată cu sunătoare, opărită şi consumată ceşti pe parcursul zilei, în timp ce seara se mănâncă hrană solidă, ajută împotriva incontinenţei urinare. Se recomandă ca apă de gargară în amigdalite, inflamaţii ale mucoasei bucale, stomatite ulceroase, sângerări ale gingiei şi gingivite, fistule şi polipi în ce- rul gurii şi gât.

Femeile care au scurgeri ar trebui să facă băi de şezut cu coada-calului. Nu trebuie uitat că această plantă medicinală este unul din leacurile pulmonare cele mai bune, atât în caz de bronşită cronică, câtşi de tuberculoză pulmonară.
Prin consumul regulat de ceai se obţine o însănătoşire a plămânului tuberculos prin aportul de acid silicic, dar şi înlăturarea slăbiciunii generale existente în decursul bolii pul- monare. Noile rezultate ale cercetărilor îndreptăţesc, conform botanistului austriac Richard Willfort, să se presupună că prin utilizarea mai îndelungată a ceaiului de coada-calului, tumorile maligne sunt stopate în creşterea lor şi în cele din urmă făcute să dispară. Chiar polipii organelor pelviene sau cei rectali sau inflamaţiile bursei sinoviale se combat în acest chip.
În plus, se folosesc în anumite cazuri comprese cu aburi de coada-calului şi băi de şezut cu coada-calului.

Aceste comprese cu aburi ajută şi în durerile stomacale spastice, în crizele hepatice de ficat şi biliare ale veziculei biliare şi în blocajele dureroase care dăunează activităţii cardiace prin presiunea lor ascendentă. La 19 decembrie am primit un telefon de prin zona Steier. Era vorba de un fermier de 49 de ani, căruia îi apăruse în talpă o umflătură tare care-i pricinuia dureri mari. Nu mai putea să calce, în spital a fost ţinut câteva zile şi trimis iarăşi acasă. L-am sfătuit să-şi pună comprese cu aburi de coada-calului care dizolvă chiar şi tumorile maligne. Vă puteţi imagina cât am fost de surprinsă cînd mi s-a telefonat pe 22 decem- brie, deci 3 zile mai târziu, că umflătura dispăruse complet.

Pielea era niţel flască şi moale la pipăit, iar umflătura tare nu se mai simţea. Un nou miracol din farmacia Domnului! Am putut constata din experienţă că şi cele mai grave discopatii dispar foarte rapid cu ajutorul băilor de şezut cu coada-calului, dacă nu au luat naştere prin blo- carea unui nerv. Radiografiile arată coloane vertebrale uzate din cauza vârstei, la care însă nu se vede nici o cauză care să stârnească dureri.
Presiunea unui rinichi dereglat, care, după cum a dovedit-o experienţa, acţionează ascendent, se plasează în nervii de la suprafaţă care merg de-a lungul şirei spinării şi pricinuiesc aceste dureri. O baie de şezut cu coada-calului îndepărtează imediat, prin efectul său în profunzime asupra rinichilor, presiunea lor ascendentă.

O femeie în vârstă de 38 de ani se trata de trei ani de dureri de discopatie. În loc să simtă o ameliorare, durerile se accentuaseră şi femeia a înţepenit atât de tare în zona umeri-gât, încât dimineaţa nu se mai putea ridica din pat decât cu ajutorul unei bare pe care soţul ei i-o fixase de plafon deasupra patului.
În perioada aceea am ţinut o prelegere la Steyr şi cu această ocazie am cunoscut-o. Vă veţi mira desigur aflând că femeia a scăpat, după o singură baie de şezut cu coada-calului, de toate durerile şi de anchiloză. Acelaşi lucru este valabil în legătură cu discopatia pricinuită de mersul cu trac- torul. Mişcările zguduitoare nu vătămează discurile intervertebrale, ci rinichii sunt cei dereglaţi din cauza acestui ritm sacadat, la naştere de îndată o presiune ascendentă, pe care băile de şezut cu coada-calului o îndepărtează.

O doamnă din Elveţia era de câţiva ani ţeapănă ca un băţ din cauza vertebrei cervi- cale. Curele anuale la dr. Zeileis din Gallspach au adus o ameliorare pasageră, nici pe departe însă o vindecare. Am cunoscut-o din întâmplare. Mi-a promis pe un ton nu foarte convingător că va face o baie de şezut cu coada-calului după întoarcerea acasă. Foarte repede a sosit apoi telefonul, plin de bucurie: După numai 10 minute de baie caldă de şezut cu coada-calului a trecut orice anchiloză. Şi nici n-a mai revenit vreodată, după cum am avut ocazia să aud după mulţi ani. Marele neurolog, dr.

Aici trebuie folosit intern, pe lângă urzică şi coada-şoricelului, şi ceaiul de coada-calului, dimineaţa şi seara câte 1 ceaşcă.
În tulburările renale grave însoţite de toate efectele lor secundare trebuie întrebuinţată pentru băile de şezut coada-calului proaspătă; cel mai bine, după cum am mai menţionat, cea înaltă de pe câmpiile mlăştinoase. În timpul băii de şezut, rinichii trebuie să stea sub apă — durata băii: 20 minute! A nu se şterge după baie, ci a se intra în halatul de baie şi a transpira 1 oră în pat, abia apoi a se îmbrăca lenjeria de noapte uscată. Reîncălzită, baia de şezut mai poate fi folosită de 2 ori. Compresă cu aburi: 2 mâini pline de coada-calului se pun într-o sită care se agaţă peste un recipient cu apă clocotită. Când plantele sunt fierbinţi şi moi, se învelesc într-o pânză de in şi se aplică pe locul suferind.
A se împacheta neapărat cald!

A se lăsa să acţioneze mai multe ore sau peste noapte. Tinctură: 10 grame de coada-calului se lasă la macerat cu 50 grame de rachiu natural de secară. Se lasă să stea 14 zile la soare sau altă sursă de căldură. Se agită zilnic! În ziua următoare maceratul se înfierbântă până dă în clocot şi se adaugă la apa de baie.
A nu se şterge după baie, ci a se intra umed în halatul de baie, a transpira 1 oră în pat. Apa băii trebuie să acopere rinichii. Compresă cu terci: Coada-calului proaspătă este spălată bine şi fărâmiţată pe un fund de lemn până se formează un terci. Coada-şoricelului este o plantă medicinală căreia nu putem să nu-i rezervăm un loc în viaţa noastră. Deşi ea constituie sprijinul nostru de bază în unele maladii grave, este considerată în primul rând o plantă de leac pentru fe- mei. Nu am cuvinte suficiente ca să recomand femeilor coada-şoricelului.

El influenţează în toate privinţele în mod favorabil organele pelviene genitale ale oricărei femei, aşa că o femeie nu poate face nimic mai bun pentru sănătatea ei decât să-şi culeagă, cu ocazia unei plimbări prin pădure şi câmpie, un buchet proaspăt de coada- şoricelului. Ea creşte în cantităţi mari pe câmpii şi drumuri înguste de ţară, pe la margini de păduri şi de lanuri de cereale.
Florile sunt albe sau trandafirii şi au în soare un par- fum aromatic, acrişor. Florile trebuie culese în soare puternic, căci atunci le creşte conţinutul în uleiuri volatile şi deci forţa lecuitoare. Cunosc o tânără hangiţă despre care s-a spus deodată că ar avea cancer la or- ganele pelviene. Rudele sale au fost înştiinţate de medici că boala este incurabilă.

M-am gândit la preotul Kneipp şi la indicaţiile sale în legătură cu tulburările organelor pelviene şi i-am recomandat tinerei femei să bea atâta ceai de coada-şoricelului pe zi cât putea să suporte. Ce mirată am fost când am primit, nici trei săptămâni mai târziu, prin poştă vestea că se simte excelent şi că încet, dar sigur, a început să-şi recapete greutatea normală!
În cazul unei inflamaţii a ovarelor se întâmplă adesea ca prima baie de şezut cu coada-şoricelului să şi alunge durerile, iar inflamaţia să se retragă treptat. La fel de eficiente sunt aceste băi în incontinenta urinară a oamenilor bătrâni şi a copiilor, ca şi în leucoree poală albă, scurgeri. În aceste cazuri trebuie să se bea suplimentar ceai de coada-şoricelului, şi anume 2 ceşti pe zi.

Miomurile sunt făcute să dispară cu ajutorul băilor zilnice de şezut cu coada- şoricelului continuate o perioadă mai lungă de timp, până ce controlul medical va con- stata retragerea lor totală.
O tânără fată de 19 ani nu avea ciclu. Medicul specialist ginecolog i-a prescris pilula. Ciclul tot nu i-a venit, în schimb i s-a mărit enorm volumul sânilor. A refuzat să ia în continuare pilula. Îngrijorată, mama ei a venit la mine. Am sfătuit-o să-i dea fetei, zilnic, dimineaţa pe stomacul gol, o ceaşcă cu ceai de coada-şoricelului.

După patru săptămâni, totul a fost în regulă şi aşa a rămas şi până astăzi, îmi amintesc şi de o altă situaţie asemănătoare, care a ajuns însă un caz pentru spitalul de boli nervoase ca urmare a faptului că nu i-a folosit nici una dintre doctoriile administrate. Din păcate, pe vremea aceea n-aveam atâta experienţă în materie de plante medicinale. Şi în menopauză femeia ar trebui să recurgă hotărât la ceaiul de coada-şoricelului.
Ar fi cruţată de nelinişte interioară şi de alte stări neplăcute. Şi băile de şezut cu coada-şoricelului au influenţă favorabilă asupra sănătăţii. Băile de picioare cu adaos de coada-şoricelului fac bine şi în nevritele de la braţe şi picioare. Ceaiul de coada-şoricelului este recomandat de Dr. Ea va alunga din organism prin forţa ei depurativă diferite boli care se instalaseră de ani de zile. Totul este să se facă încercarea.

Nu este în general cunoscut faptul că această plantă are o influenţă pozitivă asu- pra măduvei osoase şi că stimulează acolo hematopoeza formarea sângelui. Ea ajută în afecţiunile măduvei osoase, în care orice alt medicament clachează şi chiar în osteoporoză, dacă se fac cure de ceai de coada-şoricelului, băi şi frecţii cu tinctură de coada-şoricelului.
Această plantă medicinală este un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi poate vindeca, împreună cu rădăcina de obli- geană, cancerul pulmonar. Rădăcinile de obligeană sunt mestecate pe parcursul zilei, iar din ceaiul de coada-şoricelului se bea dimineaţa şi seara câte o ceaşcă, înghiţitură cu înghiţitură.

Ceaiul este de un ajutor foarte rapid pentru hemoragiile stomacale, pentru hemoroizii care sângerează puternic, ca şi pentru greutăţile şi arsurile la stomac, în răceli, dureri de spate sau reumatice trebuie băut ceai de coada- şoricelului în cantitate mare şi cât se poate de fierbinte.
Ceaiul stimulează şi activitatea renală regulată, înlătură inapetenţa, balonările şi crampele stomacale, tulburările hepatice, inflamaţiile traiectului stomacal şi intestinal, stimulează activitatea intes- tinală şi are astfel grijă ca scaunul să fie regulat, întrucât ajută şi în tulburări circula- torii şi spasme vasculare, poate fi recomandat cu multă căldură în anghina pecto- rală.
Mâncărimile neplăcute din vagin se îndepărtează prin efectuarea unor spălaturi şi băi de şezut cu infuzie de coada-şoricelului.

Alifie de coada-şoricelului: Se înfierbântă bine 90 grame de unt nesărat sau de untură de porc, se adaugă 15 grame de flori de coada-şoricelului proaspete şi tăiate mărunt şi 15 grame de frunze de zmeură tăiate fin, se lasă să sfârâie scurt în grăsime, se amestecă şi se dă tigaia deoparte. În ziua următoare se încălzeşte totul uşor, se stoarce printr-o bucată de tifon şi se introduce în borcane uscate, pregătite dinainte.
A se păstra la frigider! CREŢIŞOARA Alchemilla vulgaris Cunoscută în limbajul popular şi ca brumărie, creţărel, făină-de-in, pălaşcă, pleaşcă, rătunjir, umbra-muntelui, umbrarul-doamnei, creţişoara creşte mai ales la margini de păduri şi drumuri, povârnişuri şi câmpii umede din zone mai înalte şi muntoase.

Planta are frunze semicirculare, cu lobi, o tulpină tare care nu este foarte înaltă şi flori galben-verzui fără strălucire, ce pot fi văzute din aprilie până în iunie şi chiar mai târziu.
De ziua Trupului Domnului Joia Verde — sărbătoare a bisericii catolice, n. Frunzele creţişoarei stau uneori culcate la sol, iar dimineaţa se vede în mijlocul lor o picătură de rouă, strălucind ca o perlă. La înălţimi de peste metri găsim o varietate a creţişoarei care are partea inferioară a frunzelor de o strălucire argintie şi care înfloreşte atât pe teren calcaros, cât şi pe cel de rocă primară.
În timpul înfloririi, planta este culeasă în întregime, iar mai târziu numai frunzele; plantele sunt lăsate apoi să se usuce în pod.

Creţişoara n-ajută numai în tulburări menstruale, leucoree poală albă, scurgeri , afecţiuni ale organelor pelviene şi indispoziţii la vârsta menopauzei, ci, luată la începutul pubertăţii împreună cu coada-şoricelului, influenţează benefic această perioadă.
Pentru cazurile tinerelor fete cărora nu le vine ciclul menstrual în ciuda medicamentelor prescrise de doctor, creţişoara împreună cu coada-şoricelului amestecate în părţi egale vor fi cele care vor reglementa această problemă. Nu cred ca exista tratament pentru aceasta afectiune. Haideti inapoi la natura. Recomand cu incredere sucul de rostopasca in combinatie cu incaltaminte bine aerisita perna de aer, supape de aerisire si sosete din fibre naturale ce permit o buna aerisire.

Sucul de rostopasca se aplica in felul urmator: Se culege planta se rupe de la orice nod si la locul ruperii apare o picatura de suc avand o coloristica diferita de la portocaliu intens la galben, galben-rosiatic. Este important ca sucul sa fie aplicat imediat dupa ruperea plantei la nod. Sucul se oxideaza destul de repede si va capata o coloristica spre maroniu asemanatoare iodului.
Planta de rostopasca o gasiti in locurile partial umbrite si ferite de circulatia regulata a animalelor, locuri parasite, canale de irigatie dezafectate, in luminisurile padurii sau la marginea acesteia. Puteti cultiva rostopasca in curtea Dvs intr-un loc partial umbrit. Mergeti si cautati aceasta planta si apoi o transplantati, nu este foarte pretentioasa. Am observat ca aceasta planta infloreste atat primavara cat si in toamnele lungi si calduroase.
Totusi este de preferat ca tratamentul sa il incepeti primavara si sa continuati pana la disparitia completa a problemelor.

Buna seara. Am facut tratament pt omnicomicoza 2 luni cu exinailer la degetele mari de la picioare. Unghia care a crescut in acest timp este sanatoasa dar de cateva zile sub unghie pielea s a inrosit si zona prezinta mancarimi. Vreau sa stiu daca acest lucru e normal in cadrul infectiei sau e cazul sa schimb tratamentul. Eu am folosit urina! Unghiile mele de la degetele mari de la picioare arata ingrozitor, desi analizele spun ca nu ar fi vorba despre vreo ciuperca. Nu au mai crescut in lungime de un an, s-au innegrit si ingalbenit, iar de cateva luni s-au desprins de la baza si cresc in grosime, se inalta… Intrebarea mea este daca pot face bai cu apa calda si otet in prealabil, sters picioarele si apoi frecat cu bicarbonat.
Fiindca otetul e acid, bicarbonatul baza si ele se vor anula reciproc.

Faceti zilnic, cu saptamanile, cu anii, aplicatii — fie de bicarbonat, fie de otet. Bună seara. Am și eu aceeași problemă cu ciuperca unghiei. Am incercat aproape toate soluțiile. O doamnă a scris că este bun clorul!! Doamne fereste!!! Unii dau sfaturi pt. Nu luati in seama chiar toate prostiile pe care le spun unii!! Mama a scapat din intamplare incercand sa trateze o infectie a pielii de langa. Avea ciuperca de mic copil fiind convinsa ca a mostenit-o tipul asta de unghie de la bunica. Si-a invelit pe perioada degetul cu alcool iodat ca apoi sa constate ca i-a disparut unghia veche si ii creste alta curata, subtire, normala.

Buna ziua doamna Otilia. Problema mea e veche de 10 ani. E exact cum zice doamna Bogdana, mai sus cu 2 comentarii doar ca a mea e f veche, deci f groasa galbenae, crescute in grosime, analize făcute acu 5 ani ce zic ca nu e ciupercă, desprinsa de pat.
Am fost la 4 medici, si nu s-a rezolvat. Eu cred ca nu am dat de medici care aa stie exact care e problema unghiei, or fii ei mai ași pe probleme de ten, ce stiu eu? Cert e ca sunt dezamagita si de 4 ani nu am încercat nimic. Am facut pe cont propriu cura cu otet pe dischetă, la recomandarea cuiva, ținut 1h de 3xzi,si întradevar unghia creștea minune!
E dezlipita sigur de la jumate, nu am ce sa tai, poate 1 data pe an, si e galbena și inestetica. Deci, si daca as incerca cu bicarbonat, nu ar creste tot asa, in înălțime? Ma gândeam si la smulgere, dar sincer, cea noua, se va lipi? Cine stie ce e acolo, sub unghie… nici nu vreau sa ma gandesc.

Mergeți la pedichiură medicala, căutați pe Facebook, pe net un cabinet în orasul dvs sau în apropiere.
Sunt testate de mine. Din 10 unghii 8 erau afectate grav,doua nu le mai aveam deloc. Am luat tratamentul timp de 4 luni,astfel:o saptamana 2 pastile dimineata si 2 seara,apoi 3 saptamani pauza. Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceeasi problema. Folosesc de cateva luni exoderil si mie imi merge, sunt intr un stadiu avansat de vindecare, doar ca mai trebuie continuat. Nu stiu daca imi dau cu oja pe unghii mai are efect tratamentul. Daca imi poate raspunde d na doctor. Dacă ceva merge bine, normal că nu schimbi! Există acea lege nescrisă care zice că mai binele e dușmanul binelui. Și nu, n-ar fi indicat să aplicați ojă.

Super, am sa incerc, dar am o intrebare doamna doctor, am fost acum câtva timp la o cosmeticiana ce se ocupa cu pedichiură medicală, si mia pilit unghia si a aplicat o soluție cu ioni de argint, am văzut rezultate bună chiar a doua zii, dar ciuperca a revenit si nu mai raspunde la telefon poate și-a schimbat numarul , si nu mai dau de ea , stiti ceva despre aceasta solutie?
Buna ziua, fata mea de 14 ani are unghiile degetelor mari de la picioare ingrosate, îngălbenite și nu mai cresc. Ne am dat seama târziu de problema, nemaiavand nimeni în familie ciuperca. Acum îi aplic exoderil dar o doare unghia și degetul cel stâng, care e mai afectat. E normal sa o doare tot degetul? La început o durea doar după aplicare; acum o doare și degetul pe partea pe care calca sau se transmite durerea de la unghie? Sa întrerup exoderil? Sa incerc cu bicarbonat? La unghia stânga cel puțin, cred că e destul de a avansata infecția.

Va rog mult un sfat. Buna ziua, acum vreo ani pt. Este un pachet cu o crema pe baza de uree care inmoaie unghia bolnava si se poate inlatura usor ,dupa care dintr-un alt flacon de Fungonis Gel crema se aplica timp de cateva luni pana creste unghia noua. Am reusit sa scap atunci, dar din nefericire acum de cateva luni m-am procopsit iar cu pacostea. Am intrebat la farmacii de pachet,dar nu mai exista nicaieri, asa ca am cautat o crema cu concentratie mare de uree pe care am inceput sa o folosesc,astept sa scap de unghia bolnava dupa care tratament cu crema sau picaturi , mi sa recomandat KITONAIL. Cam asta este experienta mea,este bine daca putem invata cu totii cate ceva unii de la altii. Am avut onicomicoza la 2 degete de la piciorul drept, si 3 degete de la stangul.
Timp de 15 ani. Am incercat tot felul de tratamente, inclusiv substante aduse din germania, pileam unghiile, lacuri, creme. Efecte slabe.

La varsta de 17 ani m-am dus la doctorul dermatolog care m-a internat in spital timp de 4 zile. Mi-a luat probe de sange, apoi am inceput sa iau tratament. O pastiluta minuscula de Nizoral pe zi. Dupa a treia zi mi-a luat din nou sange si a comparat cu valorile de inainte de Nizoral. A spus ca valorile sunt bune si ca pot sa continui tratamentul acasa timp de 30 de zile, dupa care sa ma duc sa imi fac analize TGO, TGP si sa vin cu rezultatul la el. Dupa 6 luni nu mai aveam gram de ciuperca pe unghi, erau curate lacrima, complet transparente, dar deoarece inainte unghiile erau desprinse de carne, in momentul cand au crescut sanatoase au crescut mai jos si mi-au intrat pe carne.
La cele mici s-au auto-vindecat. In schimb la unghiile mari sangerari, infectie si dureri puternice, am fost la dermatolog care a incercat leacuri foarte dureroase, imi tampona zona infectata langa unghii cu un betisor imbibat cu acid care ardea carnea.

In ciuda durerilor rabdate in vreo astfel de sedinte nu s-a vindecat, a spus ca trebuie sa merg la chirurgie. Nu am putut sa merg sa ma operez la timp pt ca trebuia sa dau bacalaureatul. Dupa BAC am luat directia spital, chirurgie. Mi-a taiat marginea unghiilor la ambele degetele mari, plus un pic de carne care crescuse acolo din cauza infectiei, apoi m-a cusut.
Dupa operatie m-am recuperat complet in cam 2 luni, puteam sa joc fotbal. Nizoralul a fost retras de pe piata.

Am luat Nistatina 4 pastile pe zi timp de 3 saptamani. Efect: ZERO! Incepe iar lupta cu ciuperca. Am ciuperca la degetul mare de la picior, de circa 40 de ani. Acum 30 de ani la recomandarea medicului am inlaturat chirurgical unghia doare citeva zile dupa operatie. Dupa vindecarea ranii, a inceput sa creasca sanatos, dar nu am facut toate baile cu bicarbonat de sodiu care mi-au fost recomandate, asa ca ciuoerca a revenit si nu am mai tratat-o decit ocazional inainte sa merg la plaja astfel: inainte de culcare infasuram in jurul degetului o cirpa inmuiata in otet, inveleam cu o folie punga de plastic si puneam un ciorap ca sa tina bandajul la loc pe timpul noptii. Era suficient pentru ca unghia sa arate acceptabil 2 saptamini, dar problema revenea.

Mentionez ca arata urit, este ingrosata si neagra aproape in totalitate. Acum procedez asa: dimineata zilnic , inainte de a ma incalta cu pantofi comozi, torn otet nediluat am gaurit cu un bold dopul unei sticle din PET de 0,5 litri pe ciorap, in zona degetelor, la ambele picioare. Deci, ud ciorapii in zona degetelor. Am 3 luni de cind procedez asa si unghia pare ca a crescut sanatoasa cam jumatate din lungime. Pentru ca aveam si calcaiele crapate, am umezit ciorapii si in zona calcaielor iar pielea a revenit la normal destul de repede. Pentru piele, tratamentul cu otet este foarte eficace. Se poate face si in zona coatelor, unde apar, de obicei, zone decolorate.

Am sa incerc, alternativ cu aplicarea de otet, si aplicarea pe unghie de usturoi zdrobit sau de apa de gura.
Dupa citeva zile de aplicare a otetului asa cum am zis, s-a cojit pielea de pe degetele de la piciorul unde am ciuperca, dar am continuat, deorece stiu din experienta ca doar pielea afectata de ciuperci ustura daca e aplicat otet. E valabil si pentru alte zone, mai intime. Totusi, va recomand prudenta, fiecare reactioneaza in felul sau. Experimentati fiecare cum reactionati daca aplicati otet pe zone sanatoase sau pe zone bolnave.
Cautati pe net si: Lichen Plan — afectiune autoimuna. Daca e asa ceva, nu e ciuperca. Dar, tot merita incercat, daca unghia arata rau.

In acest caz recomand o cura cu dovleac copt citeva zile-doar dovleac , e buna pentru multe, inclusiv pentru slabit. Plus alergat. Daca nu puteti sa alergati, sariti usor pe loc, in cadrul unei usi, daca stati la etaj sa nu deranjati vecinii timp de minim 5 minute, dimineata. Un minut topaiala, un minut odihna-timp in care scuturati mainile ca sa circule limfa, care nu circula decit daca ne miscam sau facem masaj. Total minute 5 minute topait, 5 minute scuturat mainile zilnic. Dar, nu veti topai, caci putini au vointa din ce cunosc eu si am invatat, doar unul a incercat, o perioada scurta.

Am uitat sa spun ca si mama mea a suferit de aceeasi afectiune la unghia de la degetul mare al piciorului, deci ipoteza pe care o sustin si unii medici ca si factorul ereditar este implicat uneori, este plauzibila, cu atit mai mult ca nu cunosc sa fi infectat personal pe altii. In cazul in care o sa experimentez cu apa cu clor, o sa tamponez unghia cu multa precautie, aplicind o cantitate infima de solutie. Spun asta ca nu cumva unii sa foloseasca bandaje cu clor sau picurare cu clor si sa ramina fara deget. Sunt bucuroasa pentru ca v-am gasit!
Super utile, toate informatiile impartasite de voi! Se pare ca infectia cu Candida apare mai adesea la cei cu grupa sanguina 0I, asta apropos de ceea ce spunea Matei. Multumiri doamnei doctor pentru sfat si gazduire!

După ani de lupă cu onimicoza , asta însemnând o mulțime de tratamente naturiste și zeci de sticluțe de exoderil și alte minuni,am găsit recomandarea dumneavoastră de a folosi bicarbonatul de sodiu. Starea unghiilor era destul de gravă, dar urmez tratamentul de vreo 3 luni iar rezultatul este uimitor.
Aveți dreptate, singura problemă este rabdarea și perseverența, dar după ce-mi pierdusem speranța că voi mai rezolva vreodată această problemă, nici un efort nu mi se pare prea mare. Sunt convinsă că după vindecare nu trebuie lăsată garda jos, deci bicarbonatul va fi nelipsit! Vă mulțumesc mult! Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul.

Află cum sunt procesate datele comentariilor tale. Caută după: Caută după: Prima pagină » Medicale » Tratamentul greu!! Oana Goidescu, chirurg. Vreau să-mi fac scintigrafie peste tot, ca să ştiu ce boală am!
Buna ziua doamna doctor…v. Ce recomandați inafara de terbinafina, care nu o pot tolera in nici un chip…Multumesc. Sa citesti de ex articolul meu. Nu am scris nimic dspre tratament oral acolo!

Nu știți cât contează pentru mine răspunsurile voastre!

Onicomicoza, in plin sezon! Cum poate fi tratata fara bisturiu ciuperca unghiei

Varice 窶・4 Tratamente Naturiste de Maria Treben | LaTAIFAS
To browse Academia. Skip to main content. By using our site, you agree to our collection of information through the use of cookies. To learn more, view gratament Privacy Policy. Log In Sign Up. Download Free PDF. Maria treben sanatate din farmacia domnului. Geo Mcdowell. Download PDF. A short summary of this paper.

Scriptură, Sirah 38, volumul 4: Domnul lasă doctoria să crească din Pământ şi-un înţelept n-o dispreţuieşte! Într-o epocă în care atât de mulţi oameni se îndepărtează tot mai tare de modul de viaţă naturist şi sunt ameninţaţi de boli grave din cauza unei false atitudini în faţa vieţii, ar trebui să regăsim drumul ce duce spre plantele Maria treben onicomicoza tratament medicinale, pe Maria treben onicomicoza tratament Dumnezeu ni le dăruieşte din timpuri străvechi prin bunătatea LUI.

Tratamentul (greu!!) al ciupercii la unghii. Onicomicozei.

Maria treben sanatate din farmacia domnului

Pentru a va abona la notificarile Breaking News apasati butonul de sus Allow sau Permite. Stiri Locale. Onicomicoza, in plin sezon! Cum poate fi tratata fara bisturiu ciuperca unghiei. Sambata, 31 Augustora

Lasă un răspuns