Ulei cocos onicomicoza unghie

Poate cel mai important beneficiu al uleiului de cocos aplicat pe unghie este capacitatea sa de a atenua orice infecții fungice sau bacteriene. De exemplu, una dintre simptomele cele mai frecvente de infecție este înverzirea unghiilor, care în contact cu lumina dau spre verde închis. Unghiile verzi pot fi cauzate de ciuperca Candida albicans sau de bacteria Pseudonomas Aerunginosa. Aceasta ar putea fi. “Onicomicoza” este un tip de infecție micotică localizată la nivelul unghiilor. Aceasta apare ca urmare a înmulțirii dermatofitelor sau a ciupercilor ne-dermatofite (mai ales cele din specia Candida). Simptomele ciupercii unghiei. Pana la urma am trecut la ulei de cocos, ulei de canepa, bicarbonat. Micoza unghiei s-a vindecat, dar tot am ramas cu o sensibilitate a talpilor. Se pare ca nu ne vindecam total niciodata. Micoza unghiei s-a vindecat, dar tot am ramas cu o sensibilitate a talpilor. Onicomicoza este cea mai frecventă ciupercă a unghiei.

Aceasta este prezentă mai des la unghiile de la picioare. În general, nu acordăm o importanță Este bine să folosești uleiuri esențiale pentru combaterea onicomicozei înainte de agravarea problemei. Iată care sunt cele mai bune opțiuni!

Ulei cocos onicomicoza unghie

Ulei cocos onicomicoza unghie
Buna seara! Buna,imi poti spune te rog cum ai reusit sa scapi de ciuperca piciorului cu bicarbonat???? Nu vă diagnosticați singuri, că se întâmplă frecvent să vă diagnosticați greșit, chiar și cu toate pozele de pe google cu care vă comparați. Pentru a trata în mod eficient infecția fungică a unghiilor, puteți amesteca ulei de nucă de cocos cu ulei de arbore de ceai, deoarece Ulei cocos onicomicoza unghie au proprietăți antimicrobiene. Ulei cocos onicomicoza unghie de 10 ori mai mult unghiile de la picioare decât unghiile de la degetele mâinilor. Argintul coloidal are un puternic efect antibacterian si poate fi folosit atata intern cat si extern. Daca ramane netratata, unghia devine mai groasa si mai sfaramicioasa.

O data pe zi, pe la amiaza, am indesat cum am putut bicarbonat sub unghie si am pus bicarbonat pe degetele de la picioare bicarbonatul ca atare, nu solutie si am luat sosetele cu grija, sa nu se scuture bicarbonatul. Puteți folosi uleiul de cocos pentru a ameliora uscăciuna Ulei cocos onicomicoza unghie și pentru a întări unghia. Primul pas în tratarea infecției micotice a unghiei este tăierea răului de la rădăcina, dar în mod natural. Sunt bucuroasa pentru ca v-am Ulei cocos onicomicoza unghie O optiune populare este cea a tratamentelor laser, si s-au dovedit eficiente in tratarea infectiilor prin omorarea fungilor cu caldura. Buna seara, as vrea sa stiu daca urmand tratamentul cu Exoderil sunt in a patra i crema imi va cade si unghia — deja este desprinsa pe lateral si am dureri mari. Onicomicoza poate afecta unghiile de la maini si de la picioare.

Un diagnostic precis este bazat pe prezența dovezilor clinice și de laborator.
Se ajunge la tratament cu pastile atunci când mai mult de două treimi dintr-o unghie sunt afectate sau dacă infecția a ajuns la două unghii diferite. De obicei, ciupera unghiei sau onicomicoza este doar o problemă estetică a unghiei. Rareori poate cauza o durere cronică, greu de vindecat. Dacă ciuperca unghiei este diagnosticată la timp, tratamentul este mult mai simplu. Onicomicoza poate apărea din cauza a trei tipuri de ciuperci, una dintre ele fiind cunoscută drept Candida albicans. Aceasta se transmite prin contact direct și poate fi purtată de. Ulei de cocos – multumita acizilor grasi prezenti in compozitia sa, uleiul de cocos distruge fungii responsabili de aparitia ciupercii. Doar aplica putin ulei de cocos pe zona afectata si bucura-te de rezultate. Apa de gura – avand efecte antiseptice si antibacteriene, apa de gura lupta eficient impotriva fungilor.

Pune-ti picioarele intr-un lighean, in care ai adaugat apa si listerine. Stai cu picioarele in apa. Onicomicoza mai poate fi cauzata de candida sau de tipurile dermatofitice de mucegai. Multi oameni ce dezvolta ciuperca unghiei o contracteaza de la instrumentele de pedichiura contaminate. Daca instrumentele nu sunt dezinfectate adecvat, ciuperca se raspandeste ca un foc salbatic. Unii oameni au slaba circulatie sanguina in membre (brate si picioare), cum ar fi diabeticii, si sunt predispusi la.

Cum scăpăm de ciuperca unghiei (onicomicoza) – Farmacia pe românește

Tratament pentru ciuperca unghiei - cum să scapi de ea în 3 paşi! | ciuperca.realitateasatelor.ro
Unghiile care pot fi afectate sunt absolut toate, dar se întâmplă mult mai frecvent la unghiile de unghe picioare. Tin mainile si picioarele Ulei cocos onicomicoza unghie 30 minute zilnic. Nu numai că ucide ciupercile, dar omoară și alți agenți patogeni Ulei cocos onicomicoza unghie pot favoriza apariția și înmulțirea candidei în corp. Precizez ca onicoimcoza a fost intr-o stare incipienta, dar rezultatele sunt foarte bune.

Acești pacienți ar trebui tratați în mod viguros și ținuți sub o supraveghere mai strictă.

În asociere cu antifungicele orale, antifungicele locale cresc rata de vindecare clinică a onicomicozei nondermatofite. Combinația de amorolfină locală cu terbinafină orală s-a dovedit cea mai eficientă din punct de vedere clinic și al costurilor decât terbinafina individuală într-un studiu pe de pacienți cu onicomicoza unghiei dermatofite. Agenții antifungici orali sunt în general mai eficienți decât medicamentele topice în tratamentul onicomicozei. În plus, durata tratamentului este mai scurtă. Nu există dovezi care să arate că rezistența la medicamentele fungice este importantă în tratamentul onicomicozei dermatofite.

Astfel, un agent antifungic sistemic este ales în baza efectele sale adverse potențial, a interacțiunilor cu alte medicamente, a costurilor și a patogenului implicat, precum și a comorbidității pacientului și a regimului de dozare ales.
Sunt necesare teste de monotorizare adecvate. Studiile in vitro au arătat că Terbinafina are acțiune antifungică împotriva dermafitelor, a mucegaiurilor și a unor specii de Candida, precum Candida parpsilosis. Are de asemenea proprietăți fungistatice inhibă creșterea fungilor împotriva celor mai multe specii de Candida. Terbinafina are mai puține interacțiuni cu medicamentele.
Trebuie folosită cu precauție la pacienții care iau antidepresive triciclice, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei.

Cele mai multe din efecte adverse ale medicamentelor antifungice sunt ușoare și trecătoare. Ele includ: Au fost raportate și efecte secundare mai severe, precum hepatoxicitate, precipitarea sau exacerbarea lupusului sistemic eritematos și a sindromului Steven-Johnson. Terbinafina poate agrava simptomele de psoriazis. Testele de laborator sunt însă controversate. Riscul de toxicitate la nivelul ficatului și de leucopenie este redus. Cu toate acestea, se recomandă efectuarea de teste ale funcției hepatice și hematopoietice la începutul și în timpul tratamentului.

Itraconazol este un antifungic triazol aprobat de FDA pentru tratamentul onicomicozei dermatofite. Este eficient împotriva dermatofitelor, a nondermatofitelor și a fungilor. Are un profil mult mai bun împotriva speciilor de Candidă decât Terbinafina. Doza aprobată de FDA este de mg pe zi, timp de săptămâni pentru onicomicoza unghiei de la degete sau de la picioare.
Un alt timp de tratament presupune aceeași doză, de 2 ori pe zi, 1 săptămână pe lună, timp de 2 luni. Itraconazol cauzează efecte adverse din cauza interacțiunilor cu unele medicamente populare, precum statine sau sildenafil. Este contraindicat pacienților cu insuficiență cardiacă, întrucât reduce contractilitatea inimii.

Trebuie administrat în timpul mesei, fiind mai bine absorbit într-un mediu acidic. Soluția orală de Itraconazol are o biodisponibilitate mai mică decât capsulele. Au fost raportate leziuni hepatice în timpul și după terminarea tratamentului la pacienții cu un istoric de boli hepatice. Se recomandă testarea funcției ficatului la începutul tratamentul, mai ales la pacienții cu o istorie de boli de ficat, și după fiecare lună de tratament, sau mai devreme, dacă apar reacții adverse.
Fluconazol este un triazol cu efecte fungistatice împotriva dermafitelor, a speciilor de Candidă și a nondermatofitelor. Este aprobat în Europa ca tratament pentru onicomicoză. În țările în care a fost aprobat, doza cea mai frecvent prescrisă este de mg — mg săptămânal, până la dispariția completă a infecției unghiei. Alte studii au obținut rate de vindecare la fel de bune, cu doze similare.

Dacă este administrat doar o dată pe săptămână, riscul de interacțiuni cu alte medicamente este minim. Fluconazol este bine tolerat. Testele de laborator sunt controversate, însă dacă este folosit pe termen lung, se recomandă efectuarea de teste hepatice și hematopoietice la începutul și în timpul tratamentului.
În vechime, infecția micotică a unghiei era tratată prin smulgere chirurgicală a unghiei. Astăzi însă acest tratament este rareori utilizat, din cauza ratei crescute de morbiditate asociată. El poate fi utilizat în cazul pacienților care nu au răspuns la alte tratamente și au unghii sever deformate sau foarte dureroase. Debridarea poate fi folosită pentru deblocarea unghiilor ditrofice. Acest procedeu reduce încărcătura fungică și riscul de ulcere sau dureri induse de presiune.

Totodată, permite antifungicelor locale să ajungă la patul unghiei și susține terapia orală dacă este folosit concomitent în reducerea gravității bolii.
Astfel, se poate spune că debridrarea unghiei crește ratele de vindecare ale medicamentelor antifungice orale și locale. Procedura poate fi realizată manual, prin folosirea unui clește de unghii. Medicii podiatri folosesc adesea un burghiu electric pentru a netezi marginile aspre ale unghiei și pentru a reduce grosimea cuticulelor unghiei. Tratamentele pe bază de lasere și dispozitive au început să crească în popularitate în ceea ce privește tratarea onicomicozei.
Există și lasere speciale aprobate pentru îmbunătățirea temporară a onicomicozei din punct de vedere cosmetic al aspectului. Acest procedeu nu rezolvă însă cauza infecției și nu duce la vindecarea ei completă. Folosirea mai multor terapii concomitent poate crește ratele de vindecare a onicomicozei.

Siguranța combinării a două antifungice orale nu a fost însă studiată încă în studii ample. Agenții topici și debridarea pot fi combinate cu antifungicele orale fără probleme, mai ales la pacienții cu onicomicoză severă și un pronostic redus.
Medicamentele antifungice locale și tehnicile chirurgicale sunt folosite în îngrijirea paliativă la pacienții care nu tolerează terapia orală. În prezent, onicomicoza moderată spre severă este cel mai eficient tratată cu antifungice orale. Terapia sistemică pentru onicomicoză ar trebui însă adaptată la fiecare pacient în parte, funcție de agentul cauzator al infecției, modelul clinic, interacțiunile cu medicamentele, efectele secundare, costurile și comorbiditățile pacientului. Aceste medicamente pot cauza efecte adverse, de aceea sunt indicate testele de monotorizare a pacienților. De aceea este importantă monotorizarea și evaluarea pacientului după finalizarea tratamentului.

Pacienții trebuie să știe că cuticula infectată a unghiei va continua să crească după încheierea tratamentului oral. Ar putea dura luni și luni până când unghia piciorului și respectiv unghia degetelor de la mâini să crească complet. Pacienții și medici trebuie să aibă așteptări realiste, întrucât unghia afectată nu va avea un aspect normal nici după eradicarea ciupercii. Onicomicoza cronică, traumatismele și bolile unghiei pot duce la deformări ale unghiei ce pot persista chiar și după încheierea tratamentului micologic. La unele persoane, o lună în plus de tratament după o cură de luni cu Terbinafină sau Itraconazol ar putea crește rata de vindecarea. Această strategie este indicată pacienților cu imunitatea compromisă, care au avut parte de mai multe recidive ale infecției sau cu onicomicoză severă cu implicarea matricei.

Rezoluția completă a semnelor clinice de onicomicoză garantează că nu mai este nevoie de alte teste. Vindecarea nu se poate obține atât timp cât cultura este pozitivă. Indicele de severitate a onicomicozei este un sistem nou de evaluare care ia în calcul zona implicării, proximitatea bolii către matrice, prezența unui dermatofit sau a hiperkeratozei subunghiale. Ar putea fi util în selectarea unei terapii potrivite și evaluarea răspunsului la tratament. Scenarii clinice neobișnuite care trebuie luate în considerare în gestionarea pacienților. Diagnosticul și tratamentul onicomicozei sunt deseori dificile și stânjenitoare. Un diagnostic precis este bazat pe prezența dovezilor clinice și de laborator. Atunci când există semne clinice de onicomicoză, testele de laborator confirmă diagnosticul.
Micologia negativă trebuie repetată dacă suspiciunea clinică pentru o infecție fungică este mare.

Diagnosticarea altor boli care mimează onicomicoza ar putea însemna efectuarea unei biopsii a unității unghiei. Un studiu a evaluat eficiența lacului de unghii cu Amorolfină împotriva recidivării onicomicozei. Lacul a fost aplicat o dată la 2 săptămâni la 26 de pacienți,.
Grupul tratat a avut parte de un interval mai mare de timp fără infecție timpul mediu de recidivare a fost cu de zile mai lung și o scădere globală a ratei de recidivare comparativ cu grupul netratat la finalul celor 36 de luni de studiu. Deși rezistența la medicamentele antifungice nu constituite o problemă în ceea ce privește tratarea onicomicozei dermatofite, unele specii de Candida precum Candida albicanis, Candida tropicalis și Candida krusei pot genera rezistență la tratamentul cu azoli. Această rezistență ar putea fi o problemă la pacienții cu imunitatea afectată. Pacienții cu diabet au un risc mai mare de a dezvolta onicomicoză.

Ei prezintă totodată rate mai mari de recidivare a infecției după tratament. Au de asemenea un risc mai mare de ulcer la picior secundar onicomicozei.
Acești pacienți ar trebui tratați în mod viguros și ținuți sub o supraveghere mai strictă. Ai un caz sever de onicomicoza care pare sa nu mai treaca sau continua sa reapara? In acest caz, poti sa incerci un tratament naturist, pentru un remediu casnic rapid, ieftin si complet natural impotriva infectiei incapatanate cu ciuperca la nivelul unghiilor de la picioare. Optiuni sunt mai multe, despre o parte dintre ele am discutat aici , insa in acest articol vom vorbi despre unul dintre ele in mod special, care se pare ca da rezultate bune. Conform celor de la Mayo Clinic, medicamentele pentru unghia piciorului pot sa provoace afectiuni hepatice si cardiace. Chiar iti doresti sa ai parte de asa ceva?

Toate celelalte remedii naturale nu sunt destul de rapide si niciodata nu se adreseaza cauzelor interne.
Scortisoara Ceylon chiar functioneaza in tratamentul onicomicozei si noi iti vom arata cum. Am aruncat o privire mai detaliata asupra cauzelor si simptomelor prezentate de infectia cu ciuperca a unghiei de la picior. O sa iti foerim sase motive pentru care scortisoara Ceylon este rapida, eficienta si deloc scumpa. Iti putem arata cum sa folosesti scortisoara Ceylon intern si extern, cu instructiuni pas cu pas si o sa iti oferim cele mai bune practici. Scortisoara Ceylon nu doar ca va omori ciuperca de la nivelul unghiei de la picioare, dar poate sa previna si reinfectarea ulterioara, ceea ce o face sa fie unica.
Candida este cauza principala a infectiei cu ciuperca a unghiei de la picior. Si scortisoara poate sa omoare Candida , chiar si tulpinile rezistente la antibiotice.

Trebuie sa tratezi cauzele interne ale infectiei cu ciuperca a unghiei de la piciorpentru a avea parte de o solutie de durata si pe termen lung. Frumusetea scortisoarei Ceylon este faptul ca o poti folosi atat pe plan intern sub forma unui ceai negru care a fost infuzat cu ulei de scoarta de scortisoara, bucati de scortisoara preparate sub forma de ceai sau pudra pentru a trata cauzele interne ale infectiei cu ciuperca unghiei de la picior si apoi aplici ulei de frunze de scortisoara Ceylon pentru a omori si a indeparta mizeria urata de pe unghiile tale de la picior.
Si, spre deosebire de scortisoara Cassia, scortisoara Ceylon are nivele mai scazute de cumarina si nu iti va afecta deloc ficatul. Cunoscuta in mod formal ca onicomicoza, infectia cu ciuperca a unghiei de la picior, afecteaza mediul intunecat si umed al picioarelor tale.

Onicomicoza se poate datora mai multor tipuri de ciuperca: Trichophyton rubrum T. Conform unui studiu, onicomicoza este o infectie a unghiei de catre fungi cum ar fi de exemplu dermatofitele, non dermatofitele, mucegaiuri si drojdii in special mai multe specii de Candida. Este posibila, de asemenea, si infectarea cu ciuperca a unghiilor de la mana, dar riscul este mai mic, pentru ca mainile tale nu stau in mod obisnuit intr-un mediu umed si intunecat ca picioarele tale atunci cand porti papuci inchisi cu sosete.
Acest lucru nu e valabil atunci cand trebuie sa porti manusi pentru perioade mai mari de timp la munca, cum ar fi de exemplu cazul asistentelor, la lucratorilor postali, a vanzatorilor de la magazine, a bucatarilor sau daca porti unghii artificiale.

In timp ce majoritatea oamenilor trateaza infectia cu ciuperca ca fiind o problema de natura externa, dovezile indica faptul ca o infectie cu ciuperca a unghiei de la picioare este in principal rezultatul unui dezechilibru pe plan intern, mai specific zaharul, produsele lactate, cerealele si nucile, care pot sa te faca sa fii mai susceptibil la o infectie cu ciuperca unghiei de la picior. Acest lucru inseamna ca optiunea ideala de tratament este una care trateaza ambele cauze. Uleiul din frunze de scortisoara Ceylon pentru tratamentul optic si betele de scortisoara Ceylon sau uleiul de scoarta de scortisoara Ceylon pentru consumul pe plan intern pot sa fie folosite pentru a atenua mediul bogat in zahar si in fungi din corpul tau.
Tratarea infectiei fungice a unghiei tale de la picior nu este de ajuns.

O doza zilnica de ceai din bete de scortisoara Ceylon, ulei de scoarta de scortisoara Ceylon sau chiar pudra de scortisoara administrate pe plan intern pot sa faca adevarate minuni in lupta impotriva ciupercii ce afecteaza unghia piciorului. Atunci cand incepi sa vezi pete albe sau galbene sub varful unghiei tale, stii ca ai o infectie cu ciuperca unghiei de la picior. Daca ramane netratata, unghia devine mai groasa si mai sfaramicioasa. Deseori, unghia isi va schimba forma si culoarea, devenind astfel galbena si cazand in cele din urma. Articol util: citeste despre Fresh Fingers spray-ul pentru onicomicoza.
Scortisoara este, de asemenea, foarte eficienta in reglarea nivelor tale de glicemie si, prin urmare, duce la deprivarea fungilor de o sursa usoara de mancare si anume zaharul.

Atunci cand scortisoara iti ajunge in stomac, aceasta poate sa actioneze ca un antibiotic puternic, determinand uciderea tuturor bacteriilor daunatoare de la acest nivel. Poti, de asemenea, sa iti introduci bacterii bune in stomac cu ajutorul probioticelor sau consumand alimente care sunt foarte bogate in bacterii benefice, cum ar fi de exemplu castravetii murati. Noi ti-am sugera sa eviti produsele lactate si probioticele pe baza de produse lactate, chiar daca acestea conti bacterii benefice. Încercați acest lucru de două ori pe zi pentru a obține rezultate rapide și eficiente. Când se aplică local, uleiul de cocos poate fi utilizat eficient pentru a calma pielea foarte uscată și pentru a trata dermatita atopică ușoară până la moderată.
Și din moment ce este bun pentru piele, poți utiliza ulei de cocos pentru a trata unghiile uscate, crăpate și pentru a avea o cuticulă îngrijită.

Acizii grași din uleiul de cocos grăbesc de asemenea vindecarea rănilor și îmbunătățesc structura colagenului pielii. Destul de des, mai ales la frig, mâinele se confruntă cu o stare de uscăciune, mâncărime, unghiile au tendința de a despica și de a se rupe mai ușor. Acest lucru poate fi o cauză a dermatitei atopice sau a unei eczeme, care reprezintă starea de piele uscată. Puteți folosi uleiul de cocos pentru a ameliora uscăciuna pielii și pentru a întări unghia. Tot ce trebuie să faceți este să vă înmuiați degetele în ulei de nucă de cocos extra-virgin cald pentru aproximativ 10 până la 15 minute.
Puteți adăuga câteva picături de ulei de rozmarin pentru a îmbunătăți circulația sângelui din unghii. Masați ușor și clătiți cu apă caldă. Puteți repeta acest ritual zilnic. You must be logged in to post a comment.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information. Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies.
It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website. Cos 0,00 lei 0. Top 3 beneficii ale uleiului de cocos pentru unghii. Categories: cosmetic , despre uleiul de cocos , ulei cocos , ulei cocos extravirgin , ulei cocos online , ulei de cocos.

Tags: Beneficii ulei de cocos , candida si uleiul de cocos , studii ulei de cocos , ulei cocos , ulei cocos extravirgin , ulei cocos online , ulei cocos presat la rece , ulei cocos pret , ulei de cocos pentru maini , ulei de cocos pentru unghii , ulei de nuca de cocos , ulei nuca cocos , uleiul de cocos la bebelusi , uleiul de cocos vindeca infectiile , unde gasesc ulei de cocos , vivacoco , vivacocoromania.
Related Articles. Tiramisu : o rețetă simplă și delicioasă. Chec delicios cu portocale și ulei de cocos. Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cocos. Leave a reply Click here to cancel the reply You must be logged in to post a comment.

5 uleiuri esențiale pentru combaterea onicomicozei – Fungonis Gel

Onicomicoza (ciuperca unghiei): Cauze, simptome, tratament
Ciupercile, sau Ulei cocos onicomicoza unghie specific ciuperca piciorului, nu este chiar un subiect atragator de conversatie. Nici nu este o afectiune despre care multi sa admita deschis ca se lupta cu ea. Totusi este Ulei cocos onicomicoza unghie afectiune reala si comuna, care poate fi si dureroasa, si jenanta. Nu doar ca ciuperca piciorului este cronica, dar este unghue potential contagioasa.

Ciuperca piciorului se poate raspandi usor si la unghiile de la mana — un loc mai greu de ascuns. Ciuperca unghiei incepe ca o pata mica, alba, galbena sau verde in apropiere de marginea unghiei. Pe masura ce infectia se intinde tot mai cocod sub unghie, Ulei cocos onicomicoza unghie alte simptome. In cele din urma, ciuperca se va raspandi afectand intreaga unghie si patul unghial, ceea ce vatama si orice noua crestere a unghiei. Onicomicoza mai poate fi cauzata de candida sau de tipurile dermatofitice de mucegai. Multi oameni ce dezvolta ciuperca unghiei o contracteaza de la instrumentele de pedichiura contaminate.

Daca instrumentele nu sunt dezinfectate adecvat, ciuperca se raspandeste ca un foc salbatic.

Cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei – cum să scapi de ea în 3 paşi!

Tratamentul (greu!!) al ciupercii la unghii. Onicomicozei.

Infecțiile fungice care apar pe piele sunt printre cele mai cunoscute infecții. Multe persoane caută un tratament natural Ulei cocos onicomicoza unghie ciuperca unghiei, aceasta fiind o problema frecventă. Puțini știu, însă, că apariția ciupercii unghiei este, de fapt, un semn al unei suprapopulări cu candida sau cu o altă ciupercă.

Aceasta apare ca urmare a înmulțirii dermatofitelor sau a ciupercilor ne-dermatofite mai ales cele din specia Candida. Ulei cocos onicomicoza unghie vârstnice sunt mai predispuse la ciuperca unghiei decât cele tinere, precum și cei cu sistemul imunitar slăbit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?